Hukukta Dış Kaynak Kullanımı

Dış Kaynak Kullanımı, günümüzde bir mal veya hizmetin şirket dışı bir kaynaktan tedarik edilmesi olarak tanımlanıyor. İşletmelerin, sadece kendi sahip oldukları yetenek ve becerileri esas alan işlerin dışında öz veya temel yeteneklerin kullanılmadığı iş gücünün de alanında uzmanlaşmış işletmelerden alınması da dış kaynak kullanımı olarak değerlendiriliyor.

Dış Kaynak Kullanımının Faydaları Neler?

Farklı faaliyet ve kullanım alanını kapsayan Dış kaynak kullanımının giderek önem kazanmasının en büyük nedeni karmaşık ve hızlı hareket eder hale gelen pazarlarda ihtiyaç duyulan uzman hizmetin daha düşük maliyetle karşılanması. Bilgi ve iletişim teknolojisinin çok büyük bir hızla ilerlediğini düşünülüƒ;rsek, özellikle rutin işlerde dış kaynak kullanımı yoluna gidilerek zaman/maliyet avantajları elde edilebilir. Dış kaynak kullanımının firmalara yaratmış olduğu esneklik sayesinde sorunları yaratan faktörler azaltılabilir ya da tamamen ortadan kaldırılabilir.

Hukukta Dış Kaynak Kullanımı

Günümüzde avukatlık hizmetinde yaşanan en büyük problem nitelikli ve tecrübeli eleman bulma güçlüğü olduğu açıktır. Kurumlar, bu güçlüğü dış kaynak kullanımı ile aşmaya çalışıyor. Başvurulan bu yöntemle firmalar, daha verimli ve kaliteli avukatlık faaliyetleri gerçekleştirebilir hale geliyor. Bu yaklaşımla firmalar, bir yandan hizmet kalitesini artırmayı ve finansal anlamda da tasarrufu hedeflerken bir yandan da kurumsal hafızayı kaybetmemek gibi avantajlar yakalamaktadır.

Kurum İçi Çözümler

Kurumların sürekli veya dönemsel olarak büyüyen Hukuk operasyonlarını karşılayabilecek hizmetleri dış kaynak olarak elde edebilmelerini sağlayan STF Hukuk, onların daha çevik ve verimli yapılara dönüşmesini hedefler.

Müşteriye ait herhangi bir Hukuk hizmetinin STF Hukuk tarafından yönetilmesi ve desteğinin verilmesini içeren kiralama hizmetleri, kurumların CAPEX (sermaye harcamaları) yerine, OPEX (operasyon giderleri) ağırlıklı bir yapıya ulaşmalarını sağlar. Bu sayede ölçeklenebilir maliyetlere kavuşan kurumlarda hizmet kalitesi artar.

Kurum içi Avukat Görevlendirme

STF Hukuk’ın bilgi ve deneyimi sadece nihai çözümler tasarlamak değil, doğru insan kaynağının kullanılmasında da son derece önemlidir. Kurumların Hukuk operasyonlarındaki ihtiyaçlarına yönelik uzman teknik ve fonksiyonel personeli STF Hukuk güvencesiyle sağlanır.

12 yılı aşkın süredir sektörden edindiği tecrübeyi ve güçlü insan kaynağı ağını bir araya getirerek sunduğu kurum içi avukat görevlendirme hizmetiyle STF Hukuk, kurumların Hukuk hizmet maliyetlerini düşürürken kaliteyi yükseltmelerine yardımcı olur. STF Hukuk, güçlü referanslarıyla dikkat çeken kalifiye personeli kurumlara belirlenen zaman dilimleri içerisinde çalışmaları amacıyla sağlar.

Tam zamanlı, yarı zamanlı

Proje bazlı veya sürekli çalışmalar için sağlanabilen personel, aynı zamanda hızla büyüyen kadroların getirdiği maliyet yükünün azaltılabilmesini ve ihtiyaçların ölçeklenebilmesine yardımcı olur. Anlaşma kapsamında kuruma belirli günler/saatler arasında hizmet verebilecek personelin sayısı da yine STF Hukuk tarafından operasyonel gereklilikler göz önünde bulundurularak önerilebilir. Kurum içi avukat görevlendirme hizmeti, kurumun, profesyonel BT hizmetlerini daha uygun şartlarda alabilmelerini sağlar.

Kurumsal Bir Ofis Desteği

STF Hukuk’ın 20 yılı aşkın tecrübe ve birikimi, kurumların Hukuk operasyonlarında ihtiyaç duyabilecekleri her türlü yardımın en kısa sürede verilebilmesini sağlar. Böylece Hukuk hizmet kalitesi artarken güvenilir düzeyde süreklilik sağlanmış olur. Anlaşma kapsamında, STF Hukuk, gerek kurumiçi avukatın karşılaştığı sorunlarda gerekse daha kapsamlı uyuşmazlıkların çözümünde görev yapar.

Altyapı Desteği

STF Hukuk’un kullandığı bilgi işlem altyapısı sayesinde müvekkillerine hukuk hizmetleri konusunda gerek masraf avansı ve vekalet ödemeleri gerekse raporlama ve dokümantasyon konularında destek verilmesini içerir.